Business Hi-Tech

Sergiu Manea, CEO al BCR: Am dezvoltat o aplicaţie care să ajute antreprenorii să găsească programele de finanţare care li se potrivesc. Silviu Tamaş, senior enterprise architect, OceanoBe, care a dezvoltat George SmartEU: Lucrăm să integrăm noi funcţionalităţi în cadrul aplicaţiei

Sergiu Manea, CEO al BCR: În România există foarte multă competenţă în zona de tehnologie, dar diferenţa o face dorinţa acelei companii sau a acelor oameni din companii de a înţelege faptul că ei contribuie la crearea unui produs sau unui serviciu care va ajuta oamenii.

Sergiu Manea, CEO al BCR: În România există foarte multă competenţă în zona de tehnologie, dar diferenţa o face dorinţa acelei companii sau a acelor oameni din companii de a înţelege faptul că ei contribuie la crearea unui produs sau unui serviciu care va ajuta oamenii.

Autor: Alexandra Cepăreanu

19.04.2024, 00:07 926

♦ Sergiu Manea, CEO, BCR: Vom încerca să ne conectăm cu Registrul Comerţului, cu ministerele şi o să încercăm să colectăm cât mai multă informaţie şi opinii de la clienţii noştri astfel încât să creăm un pod între mediul privat şi creatorii de politici publice, şi să facem asta bazându-ne pe date.

BCR, a doua cea mai mare bancă după active din România, a lansat împreună cu compania românească OceanoBe o aplicaţie care adună la un loc toate programele de finanţare dedicate companiilor şi îi ajută pe antreprenori să găsească mai rapid finanţările care se potrivesc cu nevoile lor. Dezvoltarea aplicaţiei George SmartEU a pornit de la ideea de a aduce în faţa antreprenorilor o platformă care să îi ajute să găsească mai rapid programele de finanţare care li se potrivesc, a spus pentru ZF Sergiu Manea, CEO al BCR.

„Ideea aceasta am avut-o mai de mult, în momentul în care am realizat că e nevoie de informaţie «curată» şi pe «limba oamenilor». Spre exemplu, sunt 200 de pagini de ghiduri şi anexe. Acum, imaginaţi-vă, un antreprenor care caută o soluţie de finanţare pentru un proiect ar trebui să citească 200 de pagini ori 32 de programe şi ar trebui să ţină minte informaţiile esenţiale, astfel încât atunci când se gândeşte la un proiect să poată să aleagă programul potrivit. Acum au această aplicaţie care să îi ajute. Şi nu ne oprim aici. Acum, prima dată am pus în aplicaţie informaţii la un nivel, să spunem, mai primar, dar o să continuăm să dezvoltăm, o să încercăm să ne conectăm cu Registrul Comerţului, cu ministerele şi o să încercăm să colectăm cât mai multă informaţie, nevoi şi opinii de la clienţii noştri astfel încât să creăm un pod între mediul privat şi creatorii de politici publice, şi să facem asta bazându-ne pe date“, a spus pentru ZF Sergiu Manea, prezent în cadrul unui eveniment de lansare a George SmartEU.

Întrebat cum a ales BCR să lucreze cu OceanoBe pentru dezvoltarea George SmartEU, Sergiu Manea a spus că a existat o conexiune bună cu reprezentanţii com­paniei româneşti încă din primul call online.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO