Business Hi-Tech

Sony anunta computerul-studio TV

07.10.2004, 00:00 15

Un computer care poate stoca 1 TB (1.000 GB) de informatii poate parea ceva ce doar o baza spatiala a NASA ar putea folosi, insa producatorul japonez Sony a anuntat ca va vinde un astfel de produs catre consumatorii individuali interesati de multimedia.
Acest computer este echipat cu 7 tunnere TV (care permit vizionarea de programe TV pe computer) si ar putea inregistra programele emise pe tot atatea canale TV timp de o saptamana, fara intrerupere, au spus oficialii Sony.
Computerul Vaio Type X, denumit de catre Sony ?server pentru acasa", este echipat cu 4 hard discuri a cate 250 GB fiecare. Modelul va costa 4.700 de dolari si va fi pus in vanzare doar pe piata japoneza spre finalul lunii noiembrie, a declarat un purtator de cuvant al companiei.
?Partea cea mai buna este ca poti alege sa privesti un program TV fara sa-ti faci griji ca pierzi altceva", a spus reprezentantul Sony.
Computerul inregistreaza programele TV de pe toate posturile monitorizate si le afiseaza sub forma unui ?mini ghid TV" in ferestre de dimensiuni mai mici, sistem numit de Sony ?Time Machine View". Emisiunile inregistrate pot fi apoi grupate in categorii precum ?sport" sau ?seriale de comedie", iar software-ul sterge automat inregistrarile cele mai vechi, daca utilizatorul nu doreste sa le salveze, mai spune oficialul companiei japoneze.