Business Hi-Tech

Telefoane Ericsson pentru Zapp

25.02.2005, 00:00 23

Ericsson a semnat acorduri-cadru pentru livrarea si testarea de telefoane mobile CDMA2000 in banda de 450 MHz (CDMA450) cu producatorii de profil AnyDATA, Axesstel si Ubiquam.



In Romania, o retea de comunicatii CDMA450 este operata de Telemobil-Zapp. Acordurile prevad ca Ericsson va furniza terminale CDMA450 ca parte a unei oferte end-to-end de produse si servicii.



De asemenea, companiile implicate au cazut de acord sa coopereze pe viitor in dezvoltarea, testarea si personalizarea produselor, pe masura ce apar oportunitati de livrare.



Ericsson are deja in oferta echipamente de retea CDMA450.



Testele pentru terminalele CDMA450 vor include, printre altele, comunicatiile fixe in regim wireless in retele CDMA2000 1x si 1xEV-DO, tehnologia push-to-talk (PTT) si suport pentru R-UIM (Removable User Identity Module).



Adoptata pe numeroase piete din Asia si America Latina, tehnologia CDMA450 este deja prezenta in mai multe tari din Europa: Norvegia (Nordisk Mobiltelefon AB), Rusia (Delta Com, Skylink), Belarus (BelCel), Romania (Zapp), Portugalia (Radiomovel), Cehia (Eurotel Praha), Letonia (Telekom Baltija).
victor@zf.ro