Business Hi-Tech

Televizorul fara cablu

24.03.2004, 00:00 13



Cablurile. Cuvantul cel mai enervant cand vine timpul sa te muti intr-o casa noua sau sa iti schimbi biroul. Cele pe care le foloseai nu se mai potrivesc, in general ca lungime, iar daca nu iti aduci specialisti care sa ti le monteze poti sa fii pus in situatia de a face drumuri nenumarate la magazinele care vand asa ceva. In curand vom mai avea o solutie: televizoarele care nu mai au nevoie de cabluri.



Producatorul japonez Sharp promite sa scoata pe piata in curand primul televizor LCD wireless: Aquos LC-15L1U. Cu o diagonala de 15 inch, ecranul poate fi mutat fara nici o problema dintr-o camera in alta. Nu cantareste decat 5 kg si dispune de un maner care ii permite utilizatorului sa-l plimbe dintr-un loc in altul exact ca pe o geanta.



Televizorul este alimentat cu energie prin intermediul unei baterii, semnalul il primeste de la un emitator wireless si tot fara fir comunica cu alte echipamente de prin casa. La o astfel de tehnoogie trebuie sa te astepti si la un pret pe masura. Sharp indica un pret potential de 1.600 de dolari, adica cu peste 1.000 de dolari mai mult decat un Aquos de 15 inch care se conecteaza cu cabluri. Bateria insa nu rezista mai mult de o ora si 45 de minute astfel incat, pana la urma utilozatorul va fi nevoit sa se aseze pe canapeaua din sufragerie daca vrea sa vada un film de doua ore fara intreruperi.

Cele mai citite ştiri