Business Hi-Tech

TotalSoft: 100.000 de euro din rapoarte pe mobil

28.09.2006, 19:07 27

TotalSoft si Asento Wireless au lansat pe piata locala Mobile Reporting, aplicatie ce ofera rapoarte in timp real pe telefonul mobil, preluate de la solutiile software de managment al afacerii ale unei companii.
Noua solutie se adreseaza in primul rand companiilor de distributie si retail, care opereaza cu stocuri mari si fluctuante, precum si orice alte companii ai caror manageri au nevoie de a accesa informatii vitale care se schimba rapid, la orice ora si oriunde, conform oficialilor TotalSoft. De asemenea, in cadrul unei companii solutia vizeaza managerii de companii si agentii din cadrul fortei de vanzari.
"Aplicatia are doua componente: un server si o aplicatie client instalata la telefonul mobil. In general, licenta pentru componenta server costa in jur de 2.500 de euro, iar cea pentru client (telefon mobil) 500 euro pe utilizator. Bineinteles aceste preturi variaza in functie de nevoile fiecarui client si de modificarile pe care acesta le poate cere", a declarat pentru ZF Andy Dumitrascu, directorul de marketing TotalSoft.
Solutia Mobile Reporting va genera pentru TotalSoft venituri de aproximativ 100.000 de euro in acest an, urmand ca anul viitor sa creasca pana la 300.000 de euro, conform oficialilor companiei. In prezent, primul client international pentru Mobile Reporting este Nokia Germania. "Acum ne gasim in faza de integrare a aplicatiei Mobile Reporting cu sistemul informatic SAP pe care il au cei de la Nokia", a declarat Andy Dumitrascu.
"In Romania avem clienti pentru diverse variante ale Mobile Reporting din randul firmelor care deruleaza proiecte de investitii importante, precum OMV-Petrom. In plus, mai avem clienti si din segmentul companiilor de leasing, precum Tiriac Leasing sau TBI Credit", a explicat Dumitrascu.
TotalSoft este investitor in Asento Wireless International alaturi de un investitor american privat, fiecare detinand jumatate din actiuni. Sediul companiei Asento Wireless este in Washington DC (SUA), iar centrul de dezvoltare software se afla in acelasi sediu cu cel al TotalSoft.
"Asento a fost creata special pentru dezvoltarea de aplicatii software de business pentru telefoane mobile", a mai spus Dumitrascu.