Business Hi-Tech

TotalSoft si Ascenta, contract de 1 mil. euro la Romsilva

15.04.2008, 20:23 54

Companiile locale TotalSoft, producator de aplicatii informatice pentru mediul de afaceri, si Ascenta, divizia de consultanta IT a grupului Softwin, au castigat un contract in valoare de 1 mil. euro cu Regia Nationala a Padurilor - Romsilva.
Cele doua companii vor implementa pana la sfarsitul acestui an o solutie ERP (planificarea resurselor intreprinderii) in cadrul Romsilva, care va permite companiei sa isi gestioneze activitatile intr-o baza de date unica, ce asigura accesul simultan a 500 de utilizatori. Dupa implementare, licitatiile initiate de catre Romsilva vor putea fi derulate online, prin intermediul unui portal web. Proiectul reprezinta primul contract important al celor doua companii dupa cel de 2,4 mil. euro castigat anul trecut la Primaria Sectorului 6 Bucuresti.
TotalSoft, Ascenta si Intrarom au creat un consortiu ce urmareste implementarea de solutii IT in administratia publica din Romania, in incercarea de a atrage o parte din fondurile europene de 336 mil. euro alocate de UE Romaniei pentru perioada 2007-2013.
Aplicatia Charisma a TotalSoft va constitui principala componenta a implementarii de la Romsilva, in timp ce Ascenta va furniza servicii de consultanta si solutii IT.