Business Hi-Tech

UPC: Strategia nostra este sa ajungem liderul pietei de cablu

10.11.2004, 00:00 31

Operatorul de televiziune prin cablu United Pan-Europe Communications (UPC) Romania a finalizat achizitia companiei Satba Bacau, adaugandu-si astfel inca 9.000 de clienti la portofoliul existent de peste 330.000 de abonati CATV.
Tot in acest an, UPC Romania a achizitionat furnizorul de servicii de televiziune prin cablu Eurosat Bacau.
UPC este al treilea jucator de pe piata de cablu TV din Romania, dupa grupul RCS&RDS si Astral Telecom.
Cele doua parti nu au facut publica valoarea contractului, insa in astfel de tranzactii un abonat este "socotit" in general la valoarea de aproximativ 150 USD, ceea ce ar putea insemna ca UPC a platit pentru Satba Bacau peste 1 milion de dolari.
"Aceasta noua achizitie face parte din strategia UPC de a ajunge liderul industriei de cablu din Romania", a declarat un oficial al companiei.
De altfel in ultima vreme au aparut informatii despre intentia UPC Romania de cumpara unul dintre concurentii sai aflati pe primele doua locuri.
UPC Romania face parte din UPC Broadband, divizia de comunicatii prin cablu a companiei multinationale UnitedGlobalCom Inc. (UGC), specializat in servicii de televiziune, voce si date. Divizia europeana a UGC (UPC) are peste 8 milioane de clienti in 11 tari pentru servicii de televiziune, inclusiv digitala si prin satelit (Direct to Home), telefonie si Internet.
Dupa ce a fost grav afectat de criza din telecomunicatii de acum cativa ani, grupul UnitedGlobalCom Inc are desfasoara in prezent o intensa activitate de achizitii. De exemplu, in acest an, UnitedGlobalCom Inc s-a remarcat in Europa prin achizitia celui mai mare operator de cablu din Franta, Noos, pentru acre a platit aproape jumatate de miliard de dolari.
UPC Romania a fost infiintata in 1992 si desfasoara operatiuni in 40 de localitati. Compania a investit peste 60 de milioane de dolari. Toate veniturile operatorului au avut ca destinatie dezvoltarea retelelor de cablu si imbunatatirea calitatii semnalului.
victor@zf.ro