Business Hi-Tech

Vanzarile SAP au crescut cu 13% in trimestrul trei

25.10.2004, 00:00 13

Vanzarile de licente ale celui mai mare producator mondial de solutii informatice pentru companii, SAP, au crescut cu 13% in al treilea trimestru, depasind estimarile analistilor, informeaza presa internationala.
Licentele au contribuit la veniturile companiei germane cu 491 milioane de euro (619 milioane de dolari), fata de 466 milioane de euro, nivelul mediu indicat de specialisti.
Profitul calculat inaintea deducerii dobanzilor si a impozitelor (EBIT), ajustat prin excluderea unor compensari si costuri pentru achizitii, a crescut cu 12%, la 475 milioane de euro.
Veniturile totale ale companiei au atins 1,8 miliarde de euro, in crestere cu 8%, iar profitul net a urcat cu 16%, la 302 milioane de euro.
Pentru intregul an, SAP isi mentine estimarile privind majorarea cu 10% a vanzarilor de solutii software, ceea ce implica o crestere de 7-8% in trimestrul trei si imbunatatirea cu circa un punct procentual a ratei EBIT.
SAP a precizat ca, la sfarsitul trimestrului trei, cota sa de piata, calculata pe baza vanzarilor de software pentru companii, a atins 56%, in crestere cu trei puncte fata de intervalul similar al anului trecut.