Business Internaţional

La 93 de ani, Warren Buffett se pregăteşte să predea cheile imperiului, dar tranziţia este plină de surprize, iar investitorii se uită speriaţi la planurile de succesiune. Cine ar urma să preia gigantului Berkshire Hathaway

La 93 de ani, Warren Buffett se pregăteşte să predea...

Autor: Iulian Tenchiu

11.05.2024, 17:31 9960

Legendarul investitor american Warren Buffet şi-a ales în sfârşit succesorul pentru tronul Berkshire Hathaway, însă alegerea lui Greg Abel i-a pus pe acţionari pe gânduri. Abel s-a făcut remarcat în companie după ce a dus afacerile cu energie ale Berkshire pe noi culmi, scrie CNBC.

„Greg înţelege extraordinar de bine afacerile şi modelul de business. Las în mâna lui alocarea de capital”, a spus Waren Buffet.

Comentariul lui Buffet a stârnit imediat dezbateri între acţionari. Unii l-au interpretat ca însemnând că Abel, vicepreşedinte al operaţiunilor de non-asigurări, nu numai că va face achiziţii în viitor, dar va alege şi acţiuni pentru portofoliul de acţiuni de 360 de miliarde de dolari al Berkshire.

Citiţi continuareea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO