Business Internaţional

Cât cred americanii că trebuie să câştige ca să simtă că au reuşit în viaţă

Cât cred americanii că trebuie să câştige ca să...

Autor: Luciana Georgescu

03.08.2014, 11:14 1904

Un sondaj realizat de CareerBuilder, o platformă online de joburi, arată că un salariu de peste un milion de dolari nu este întotdeauna primul lucru pe care americanii îl asociază cu noţiunea de “succes”, scrie Business Insider.

3.372 de angajaţi şi 2.188 de persoane din departamentele HR ale companiilor au fost intervievaţi de firma de cercetare Harris Poll, cu scopul de a afla care sunt salariile pe care americanii cred că ar trebui să le câştige pentru a se simţi realizaţi pe plan profesional.

Majoritatea de 55% a declarat că ar fi satisfăcuţi cu un salariu de 70.000 de dolari pe an, valoare realistă ţinând cont că, în medie, un american câştigă 46.000 de dolari pe an.

63% dintre femeile şi 47% dintre bărbaţii care au luat parte la sondajul realizat de CareerBuilder au declarat că s-ar simţi mulţumiţi chiar dacă ar câştiga aproape 70.000 de dolari pe an sau chiar mai puţin.

“În medie, percepţia angajaţilor despre salariul pe care ar trebui să îl câştige ca să se simtă că au reuşit în viaţă se aliniază salariului pe care îl au în prezent sau este doar un nivel peste”, a spus Rosemary Haefner, vicepreşedintele departamentului de HR al platformei CareerBuilder. “Succesul nu este neapărat asociat cu o anumită sumă de bani, ci mai degrabă cu nivelul de dezvoltare profesională al fiecărui angajat şi opotunităţile de progres”, a adăugat Haefner.

4% dintre respondenţi, dintre care 5% bărbaţi şi 2% femei, au declarat că au nevoie de un pachet salarial de peste 200.000 de dolari pentru a se simţi satisfăcuţi.

“Persoanele care sunt conduse de motivaţii intrinseci, nu vor asocia la fel de puternic salariul cu succesul”, a spus Haefner. “Succesul poate fi determinat de mulţi factori, precum atingerea unor obiective personale, feedback pozitiv din partea clienţilor sau a conducerii sau pur şi simplu gândul că acţiunile tale pot face diferenţa”, a mai precizat ea.