Business Internaţional

Ce ceasuri poartă executivii de pe Wall Street? Modele de la 14 la câteva zeci de mii de dolari. Galerie FOTO

Lloyd Blankfein, director executiv al Goldman Sachs. CEO-ul Goldman Sachs poartă un ceas Swatch, cu o curea din plastic. Produsele Swatch nu sunt tocmai genul de ceasuri pe care un director executiv al unei bănci de investiţii ar trebui să le poarte, din moment ce preţurile articolelor variază între 50 şi 245 de dolari (36 şi 176 euro).

Ce ceasuri poartă executivii de pe Wall Street?

Autor: Luciana Georgescu

30.03.2014, 14:52 3299

Accesoriul caracteristic oricărui director executiv de pe Wall Street este ceasul, indiferent daca este produs de o firmă renumită la nivel internaţional sau nu. Business Insider a întocmit o listă cu ceasurile purtate de persoanele publice care lucrează în districtul financiar al oraşului New York.

Lloyd Blankfein, director executiv al Goldman Sachs

CEO-ul Goldman Sachs poartă un ceas Swatch, cu o curea din plastic. Produsele Swatch nu sunt tocmai genul de ceasuri pe care un director executiv al unei bănci de investiţii ar trebui să le poarte, din moment ce preţurile articolelor variază între 50 şi 245 de dolari (36 şi 176 euro).

Jack Bogle, fondatorul Vanguard Group

Fondatorul Vanguard Group poartă un ceas în valoare de 14 dolari (10 euro) pe care l-a primit cadou de la un acţionar. “Am primit un ceas de la un acţionar din California. Pe cadran am imprimat logo-ul Vanguard, numele meu şi o frază care indica că încă suntem în căutare de acţionari. Mi-am pus ceasul la mână unde a rămas până în ziua de azi (Da, am ştiu de limita privind preţul cadourilor în valoare de 50 dolari. Am verificat catalogul ca să mă asigur în privinţa preţului. A costat 14 dolari!)”, a declarat Bogle.

Jeff Gundlach, CEO-ul DoubleLine Capital

Colecţia de ceasuri a lui Gundlach a fost în atenţia presei în momentul în care anumite obiecte de artă si bunuri personale i-au fost furate. Departamentul de poliţie din Santa Monica a anunţat că printre ceasurile furate se numărau Glashutte, Breitling, A. Lange & Sohne, TAG Heuer şi un model Patek Philippe. Deşi Business Insider nu a putut identifica preţurile obiectelor furate, un ceas purtat de Gundlach se ridică la valoarea de câteva zeci de mii de dolari.

Bill Ackman, CEO-ul Pershing Square

Ackman afişează un ceas clasic, cu cadran negru şi curea de aceeaşi culoare, totuşi firma producătoare nu poate fi identificată.

Lynn Tilton, fondatoarea Patriarch Partners

Tilton poartă un ceas accesorizat cu diamante, produs de compania producătoare de bijuterii Jacob. Business Insider susţine că ceasul se potriveşte cu personalitatea lui Lynn.

Phil Falcone, fondatorul Harbinger Capital şi LightSquared

Managerul de fond de hedge afişează un model sport de culoare neagră (aparent produs de Casio G-Shock). Alături de ceas pot fi observate brăţări colorate, care cel mai probabil au fost confecţionate manual de cele 2 fiice gemene ale sale.

James Gorman, CEO-ul Morgan Stanley

Gorman poartă un ceas de oţel inoxidabil Rolex Daytona.

Jamie Dimon, CEO-ul JPMorgan Chase

Dimon nu poartă ceasuri niciodată. Se pare că nu este deloc interesat de bijuterii.