Business Internaţional

Cel mai bătrân utilizator de Facebook a împlinit 106 ani

Cel mai bătrân utilizator de Facebook a împlinit 106 ani

Autor: Ştefan Stan

23.01.2014, 16:04 251

Cel mai bătrân utilizator de Facebook, în persoana americancei Edythe Kirchmaier, a împlinit miercuri vârsta de 106 ani, la exact un an după ce s-a înscris pe reţeaua de socializare, scrie ABC NEWS.

Unul dintre cadourile primite de Kirchmaier la aniversarea de 105 ani a venit din partea prietenilor de la asociaţia medicală de caritate Direct Relief, care au înregistrat-o pe reţeaua de socializare. Când a încercat prima dată să îşi facă un cont pe Facebook, bătrâna nu putea să îşi treacă anul naşterii, pentru că nu existea opţiunea de a alege anul 1908. Inginerilor de la Facebook le-a trebuit o lună să verifice vârsta americancei şi să implementeze un sistem prin care femeia să îşi treacă vârsta reală.

Cu toate că s-a născut când încă se folosea telegraful, Kirchmaier spune că îmbrăţişează reţelele de socializare pentru că îi oferă posibilitatea să rămână în contact cu prietenii şi familia.

Americanca are peste 100.000 de prieteni pe pagina de Facebook pe care asociaţia de caritate i-a înregistrat-o. Utilizatorii pot intra pe pagina de Facebook şi pot dona bani pentru caritate, sau se pot înscrie pentru activităţi de voluntariat în cadrul Direct Relief.

Edythe Kirchmaier este şi cel mai bătrân şofer din California şi cel mai în vârstă absolvent în viaţă al Universităţii din Chicago.