Business Internaţional

Cele mai bune 10 aeroporturi din lume. Galerie Foto

Aeroportul Heathrow din Londra

Cele mai bune 10 aeroporturi din lume

Autor: Luciana Georgescu

29.03.2014, 18:50 2911

Aeroportul Changi din Singapore ocupă din nou prima poziţie în clasamentul anual al celor mai bune aeroporturi din lume - World Airport Awards, întocmit de firma de consultanţă Skytrax, scrie Business Insider.

Clasamentul a fost elaborat pe baza nominalizărilor venite din partea a 12,85 milioane de clienţi. 410 aeroporturi au intrat în cursa pentru primele locuri ale topului, criteriile de selecţie fiind strucurate în 40 de categorii, printre care gradul de satisfacţie al clienţilor, calitatea serviciilor şi securitate.

Topul celor mai bune aeroporturi din lume

10. Aeroportul Heathrow din Londra

Număr anual de pasageri: 69,4 milioane

Desemnat în 2011, unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din lume, aeroportul Heathrow din Londra a câştigat premii precum Best Airport Shopping (cel mai bun aeroport pentru cumpărături) şi Best Airport Terminal (aeroportul cu cel mai bun terminal).

9. Aeroportul Internaţional din Vancouver

Număr anual de pasageri: 18 milioane

Skytrax a desemnat Aeroportul Internaţional din Vancouver drept cel mai bun aeroport din America de Nord, pentru al treilea an la rând, situaţie care explică investiţia de 1,4 miliarde de dolari (1,02 miliarde de euro) pentru extinderea aerodromului.

 

8. Aeroportul din Zurich

Număr anual de pasageri: 24,8 milioane

Cel mai mare aeroport internaţional din Elveţia a obţinut un punctaj mare pentru securitate şi oferta largă de restaurante.

 

7. Aeroportul Internaţional din Beijing

Număr anual de pasageri: 78,7 milioane

Cu un numă de pasageri peste capacitatea normală, aeroportul din Beijing este cel mai aglomerat aeroport din Asia.

 

6. Aeroportul Internaţional din Tokyo (Aeroportul Haneda)

Număr anual de pasageri: 62,6 milioane

Aeroportul a câştigat premiul oferit de Skytrax pentru Cel mai Bun Aeroport Intern şi este recomandat pentru oportunităţile pentru shopping, securitatea ridicată şi curăţenie.

 

5. Aeroportul Schiphol din Amsterdam

Număr anual de pasageri: 49,8 milioane

În timp ce aşteaptă îmbarcarea, pasagerii se pot bucura de un masaj, un joc de poker sau se pot relaxa citind o carte în biblioteca aeroportului. Potrivit companiei Skytrax aeroportul oferă opţiuni diverse pentru petrecerea timpului liber. 

 

4. Aeroportul Internaţional din Hong Kong

Număr anual de pasageri: 53,3 milioane

A fost desemnat cel mai bun aeroport pentru gama largă de restaurante şi livrarea bagajelor. Aeroportul beneficiază de un teren de golf cu 7 găuri, un loc ideal unde pasagerii îşi pot petrece orele dintre escale.

 

3. Aeroportul din Munchen

Număr anual de pasageri: 37,8 milioane

Aeroportul a fost desemnat cel mai bun din Europa pentru opţiunile de shopping şi restaurantele disponibile. Designul este agreabil, pereţii şi acoperişul fiind construite din sticlă.

 

2. Aeroportul Internaţional din Incheon

Număr anual de pasageri: 39,2 milioane

Aeroportul Incheon, cel mai mare din Coreea de Sud, este unul dintre cele 3 aeroporturi care au primit punctaj maxim din partea companiei Skytrax.

Deschis în martie 2001, aeroportul a primit recenzii excelente pentru curăţenie, vedere exterioară, zone de odihnă, acces la Internet şi mâncare tradiţională.

 

1. Aeroportul Changi din Singapore

Număr anual de pasageri: 46,5 milioane

Aeroportul Changi ocupă prima poziţie în clasamentul Skytrax şi este locul unde persoanele îşi doresc să aibă o escală lungă. Aeroportul este construit astfel încât să ofere pasagerilor un moment de relaxare între zboruri, fiind dotat cu spaţii verzi, piscină exterioară şi o grădină cu fluturi.