Business Internaţional

Dow Jones va cumpara un furnizor de informatii financiare din Germania

18.03.2004, 00:00 12



Dow Jones & Co Inc., editorul publicatiei Wall Street Journal, a anuntat ca va prelua serviciile de informatii financiare in limba germana ale Vereinigte Wirtschaftsdienste GmbH, achizitie care marcheaza o importanta expansiune a Dow Jones Newswires in Europa.



Pretul achizitiei va fi de 12,05 milioane de dolari (9,8 milioane de euro). Dow Jones detine deja o participatie minoritara la capitalul firmei germane.



Vereinigte Wirtschaftsdienste, cunoscut sub denumirea vwd, are sediul la Eschborn, in apropiere de Frankfurt, si numara circa 80.000 de abonati la fluxurile de stiri financiare, in vreme ce Dow Jones Newswires deserveste mai mult de 323.000 de clienti din domeniul financiar in intreaga lume.



Operatiunile vwd includ fluxurile de stiri financiare si buletinele de informatii tematice care vor fi cumparate de Dow Jones, precum si un terminal pentru informatiile bursiere si o divizie de servicii. Vwd are un personal de 220 de angajati si opereaza in sase orase germane si la Bruxelles.



Achizitia care va fi realizata de Dow Jones face parte dintr-un acord mai amplu incheiat de un grup de investitii condus de Edmund Keferstein, care prevede cumpararea integrala a vwd.



Keferstein va pastra terminalul de informatii bursiere si divizia de servicii a vwd.



Pretul net al achizitiei va fi de circa 4,4 milioane de euro, dupa scaderea a 5,4 milioane de euro reprezentand incasarile Dow Jones pentru vanzarea terminalului si a departamentului de servicii catre Keferstein.



vwd are venituri nete anuale de 42 milioane de euro.



Dow Jones a indicat ca activitatile cumparate ii vor mari cifra de afaceri cu circa 18 milioane de euro si profitul operational cu aproximativ 500.000 euro pe an.