Business Internaţional

Emmanuel Macron, proclamat în mod oficial preşedinte al Republicii franceze: Europa şi lumea întreagă au nevoie mai mult decât oricând de Franţa

Emmanuel Macron, proclamat în mod oficial preşedinte al...

Autor: Mircea Olteanu

14.05.2017, 12:43 255

"Înainte de a deveni liderul unei ţări, trebuie să devii omul timpului tău", a declarat preşedintele Consiliului Constituţional.

"Prin alegerea suverană a poporului, acum, mai presus de toate, eşti (…) liderul ţării noastre (…) preşedintele Republicii", a completat Fabius, potrivit BBC News online.

Europa şi lumea întreagă au nevoie mai mult decât oricând de Franţa, a declarat noul preşedinte francez Emmanuel Macron în primul său discurs ca şef de stat, adăugând că va restaura poziţia în plan global a Franţei, informează BBC News online.

"Lumea are nevoie de ceea ce francezii au predicat mereu. De mai multe decenii Franţa s-a îndoit de ea însăşi", a declarat cel de-al 25-lea şi cel mai tânăr preşedinte al Republicii franceze.

"Mandatul meu le va da francezilor înapoi încrederea să creadă în ei", a mai afirmat Macron, care a adăugat că va convinge lumea că "puterea Franţei nu este în declin, ci este este calea să renască"

"Franţa este puternică doar dacă este prosperă. Franţa este un model pentru lume dacă este exemplară" a completat noul preşedinte.

"Întreaga lume va fi atentă la ceea ce Franţa spune, pentru că, împreună, vom trece de fricile şi anxietăţile noastre".

"Împreună vom fi un exemplu de popor care ştie să-şi afirme valorile şi principiile - ale democraţiei şi ale Republicii", a continuat Emmanuel Macron.