Business Internaţional

Grecia va incerca sa vanda Olympic Airlines in toamna

03.06.2004, 00:00 20



Guvernul elen va incerca din nou sa privatizeze compania aeriana Olympic Airlines, in luna septembrie, dupa incheierea Jocurilor Olimpice de la Atena, a afirmat, miercuri, ministrul Transporturilor, Michael Liapis.



Executivul prevede redresarea situatiei financiare a companiei, succesoare a Olympic Airways, inainte de a o vinde, dupa cum s-au angajat autoritatile in campania electorala.



In forma sa initiala, compania a avut o lunga istorie de administrare deficienta, ajutoare de stat si tentative esuate de privatizare. Restructurarea sa inca asteapta aprobarea Comisiei Europene, care a solicitat autoritatilor de la Atena sa demonstreze ca nu incalca reglementarile privind utilizarea subventiilor de stat pentru salvarea companiilor nationale.



"Vom privatiza operatorul in avantajul societatii elene", a afirmat Michael Liapis.



Anterior, potrivit cotidianului Imerisia, Liapis a declarat ca guvernul preconizeaza vanzarea Olympic Airlines dupa incheierea Jocurilor Olimpice, compania fiind unul dintre sponsorii competitiei din perioada 13-29 august.



si presedintele Olympic Airlines, Petros Papageorgiou, a indicat, marti, ca ar putea avea loc o alta tentativa de a vinde compania in toamna, dupa analizarea conditiilor in care ar putea fi privatizata.



Una dintre posibilitatile avute in vedere este ca Olympic Airlines sa fie oferita gratis unui cumparator care poate asigura mentinerea in activitate a companiei si pastrarea angajatilor, a spus el.



Ultima incercare de a vinde transportatorul aerian a esuat din cauza alegerilor nationale din 7 martie si a schimbarii guvernului.