Business Internaţional

Investitiile croatilor in infrastructura turistica au inceput sa dea roade

23.05.2005, 15:24 31

In cei zece ani scursi de la incheierea conflictului cu sarbii, Croatia si-a reconstruit infrastructura turistica intr-un ritm constant. Pasul a fost mic, dar asta nu pare a fi o problema. In acest an sunt asteptati 250.000 de turisti numai din Marea Britanie. Se constata si o crestere constanta a numarului de turisti din Scandinavia si din tarile fostului bloc comunist.

Pe parcursul anului 2004, Croatia a obtinut din turism venituri in valoare de 5,7 miliarde euro, conform datelor furnizate de Zdenko Minic, secretar de stat pentru turism. Suma este cu mult peste nivelul anilor precedenti. Minic cere jucatorilor importanti din domeniul turismului sa acorde o atentie scazuta rezultatelor din trecut si sa se concentreze pe sezoanele viitoare, incluzand investirea in infrastructura si noi facilitati.

Provocarea este reprezentata de transformarea numarului important de turisti in profituri cat mai mari. Din acest punct de vedere, Niko Bulic, presedintele Asociatiei Croate de Turism, pare destul de optimist.

Chiar daca numarul rezervarilor peste sezonul care urmeaza este putin sub asteptari, el anticipeaza nu numai o crestere a numarului de turisti straini, dar si rezultate financiare mai bune.