Business Internaţional

Lovitură pentru Putin: Preşedintele rus amână referendumul prin care îşi asigura dreptul de a mai conduce Rusia încă 12 ani

Lovitură pentru Putin: Preşedintele rus amână...

Autor: Alex Ciutacu

25.03.2020, 16:12 896

Preşedintele rus Vladimir Putin a amânat un referendum naţional prin care urma să schimbe Constituţia Rusiei încât să poată rămâne la putere încă 12 ani, potrivit FT.

Astfel, Putin a cedat în faţa presiunii publice de a amâna votul care trebuia să aibe loc în data de 22 aprilie, întrucât numărul de cazuri noi în Rusia a crescut cu 33% în 24 de ore.

„Ştiţi cât de serios sunt în legătură cu asta (n.red: referendumul). Cu toate acestea, prioritatea noastră absolută este sănătatea şi siguranţa oamenilor noştri, de aceea cred că este necesar să mutăm referendumul mai târziu”, a spus Vladimir Putin, într-un discurs sobru, televizat, miercuri.

Putin a anunţat că noua dată va fi aleasă după ce va înţelege mai bine dimensiunea epidemiei.

„Este imposibil să oprim virusul din a intra în ţară. Ce putem face însă, este ceea ce facem deja...prioritatea principală este viaţa şi sănătatea cetăţenilor noştri”, a adăugat Putin.

Numărul de infecţii cu noul coronavirus pe teritoriul Rusiei a crescut brusc marţi, la o zi după ce primarul Moscovei, Sergei Sobyanin, l-a avertizat pe Vladimir Putin că datele oficiale sunt incorecte şi subestimează impactul pandemiei.

Rusia a înregistrat 163 de cazuri noi marţi, reprezentând o creştere de 33%, până la 658 de cazuri – înregistrând ziua cu cele mai multe cazuri noi de până acum, a anunţat guvernul.

Statisticile indică aceste creşteri la o zi după ce Sergei Sobyanin, primarul Moscovei şi fost apropiat al lui Putin, s-a folosit de o întâlnire televizată dintre el şi preşedintele Putin, pentru a-i spune acestuia că numărul de infecţii este mult mai mare decât recunoaşte guvernul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO