Business Internaţional

Managerii lui Iron Maiden sunt de vånzare

07.06.2005, 18:40 12

Sanctuary Group, grupul din industria muzicii care ii manageriaza pe Iron Maiden si Beyonce, a anuntat inceperea tratativelor pentru vånzarea companiei, relateaza Financial Times.

Grupul care organizeaza turnee muzicale, inregistreaza si comercializeaza muzica artistilor sai a declarat ca a??au existat discutii care pot conduce sau nu la o oferta de vånzare sau la existenta unei posibilitati de afaceri.a??

Actiunile Sanctuary au crescut cu 14 procente in ultimele saptamåni datorita speculatiilor legate de eventuala preluare a companiei. In prezent Sanctuary are o valoare de 162 de milioane de lire sterline (240 de milioane de euro).

Grupul a declarat ca desi nu a existat o licitatie oficiala, conducerea a discutat cu un numar mare de companii de investitii dar si cu case de discuri importante pentru a gasi cea mai buna solutie pentru viitorul Sanctuary.

Analistii considera ca ofertele vor veni in principal din partea unor companii de investitii si mai putin din partea unor companii care activeaza in domeniul muzical.

Unul dintre cumparatori ar putea fi Thomas H. Lee, compania americana care a facut parte din consortiul care a achizitionat Warner Music. Ian Staples, analist la Clear Capital, a declarat ca ar fi surprins daca o companie de acest gen ar face o oferta pentru Sanctuary.

Sanctuary, care ii are sub contract pe cei de la The Strokers si pe Morrissey, a intåmpinat greutati financiare din cauza finantarii unui ambitios program de expansiune.

Grupul, fondat in 1970 de managerul muzical Rod Smallwood, dupa ce i-a descoperit pe cei de la Iron Maiden, s-a extins rapid in ultimii ani prin intermediul unui numar mare de achizitii. Recent a cumparat Twenty-First Artists, compania din industria muzicala, la care Sir Elton John era co-proprietar. Staples a declarat ca Sanctuary nu a obtinut rezultatele scontate din aceste preluari si de aceea se afla intr-o situatie financiara dificila.