Business Internaţional

Premierul britanic, Theresa May: Marea Britanie şi UE nu au ajuns la niciun acord care să permită avansarea negocierilor Brexit

Premierul britanic, Theresa May: Marea Britanie şi UE nu...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

04.12.2017, 18:21 336

Marea Britanie şi Uniunea Europeană au eşuat în efortul de a ajunge la un acord pentru trecerea la etapa negocierilor privind relaţiile bilaterale după Brexit, afirmă premierul britanic, Theresa May.â Marea Britanie şi Uniunea Europeană au eşuat în efortul de a ajunge la un acord pentru trecerea la etapa negocierilor privind relaţiile bilaterale după Brexit, afirmă premierul britanic, Theresa May.

Premierul Marii Britanii a declarat că s-au înregistrat progrese, dar rămân disensiuni "pe anumite teme". "Discuţiile vor fi reluate înainte de sfârşitul acestei săptămâni şi sunt încrezătoare că se vor finaliza pozitiv", a declarat Theresa May, citată de BBC News online.

La rândul său, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a confirmat, în cursul aceleiaşi conferinţe de presă, că "nu a fost posibil să se ajungă la un acord complet astăzi, în pofida celor mai bune eforturi".

Jean-Claude Juncker a subliniat că "nu este vorba de un eşec al negocierilor", declarându-se "încrezător" că vor fi înregistrate "progrese suficiente" înaintea summitului Consiliului European.

Conform unor surse citate de cotidianul The Telegraph, principala problemă în negocieri o reprezintă frontiera post-Brexit între Irlanda de Nord, parte a Marii Britanii, şi Irlanda, stat UE.