Business Internaţional

Restaurantul italian care a inventat reţeta faimoaisei prăjiturii Tiramisu îşi închide uşile

Restaurantul italian care a inventat reţeta faimoaisei...

Autor: Luciana Georgescu

23.03.2014, 10:29 1207

Le Beccherie, restaurantul italian care a inventat reţeta prăjiturii Tiramisu va fi închis la sfârşitul lunii martie, din cauza numărului de turişti în scădere şi a obiceiurilor de consum care s-au modificat ca urmare a crizei din 2008, scrie Daily Mail.

Le Beccherie a fost înfiinţat în 1939 în oraşul Treviso, în apropierea Veneţiei şi a devenit celebru dupa ce bunicii actualului proprietar, Carlo Campeol, au creat una dintre cele mai faimoase prăjituri tiramisu.

“Nimic nu durează pentru totdeauna … numărul clienţilor este în scădere. Am pierdut mulţi politicieni, oameni de afaceri şi clienţi din publicul larg”, a declarat Campeol. 

În septembrie 2013, guvernul oraşului Treviso a cerut să fie recunoscut de către Uniunea Europeană ca locul unde a luat naştere tiramisu şi să primească statut special, aşa cum este cazul Franţei pentru şampanie. Autorităţile au argumentat că Ada şi Aldo Campeol au fost cei care au făcut pentru prima oară reţeta în anii ’60, urmând ca până în 1970 să primească numele actual, care în traducere înseamnă “ridică-mă”.

Campeol deplânge faptul că italienii preferă să mănânce în localuri fast-food, în loc să se bucure la o cină liniştită într-un restaurant clasic.

“Nu este doar sfârşitul unui fragment din istoria oraşului Treviso, ci şi a unei părţi din cultura gastronomică globală”, a declarat guvernatorul regiunii Veneto, Luca Zaia.