Business Internaţional

Rezultatele PepsiCo depasesc estimarile

01.04.2004, 00:00 12



PepsiCo Inc., al doilea producator de bauturi racoritoare din lume, a anuntat ca veniturile obtinute in primul trimestru al anului curent vor depasi estimarile analistilor de pe Wall Street, scrie Financial Times. Compania a mai anuntat ca va mari cu 44% valoarea dividendului pe care il va distribui actionarilor, intentionand totodata sa cheltuiasca 7 mld. dolari in cadrul unui proces de rascumparare a actiunilor derulat in urmatorii trei ani.



Investitorii au reactionat la informatiile respective, sedinta de tranzactionare care a urmat anuntului facut de oficialii PepsiCo consemnand o crestere cu 3% a actiunilor companiei.



Analistii anticipasera deciziile consiliului de conducere cu cateva saptamani inainte. PepsiCo se afla sub presiune sa mareasca valoarea dividendului, care pentru anul trecut este de 92 centi/actiune, comparativ cu dividendul de 64 centi/actiune acordat pentru 2002.



Oficialii PepsiCo se asteapa la castiguri pentru primul trimestru de 46 centi/actiune, o valoare mai ridicata decat media de 44 centi/actiune de pe Wall Street. Pentru tot anul, castigurile ar trebui sa se situeze aproape de limita maxima a intervalului previzionat de 2,27 - 2,29 dolari/actiune.



"Valoarea scazuta a datorilor impreuna cu un cash - flow foarte bun ne permit sa pastram o flexibilitate financiara care sa sustina oportunitatile de crestere din viitor si, in acelasi timp, sa genereze o crestere a sumelor returnate actionarilor" a declarat Steve Reinemund, presedinte si director executiv al PepsiCo.



Compania a marit valoarea programului de rascumparare a actiunilor, numai in acest an PepsiCo intentionand sa rascumpere actiuni in valoare totala de 2,5 mld. dolari.