Business Internaţional

Rivalii pentru LSE se intrec in promisiuni

07.01.2005, 00:00 13



Deutsche Boerse se ofera sa transfere sediul conducerii diviziei de instrumente derivate Eurex de la Frankfurt la Londra, ca parte a propunerii de fuziune pe care a inaintat-o bursei londoneze, informeaza Financial Times.



Miscarea, care ar putea avea un impact mai mult simbolic decat practic, ar consacra Londra in calitate de capitala europeana a instrumentelor derivate.



Operatorul bursei din Frankfurt a dat in 1990 o lovitura contractelor futures tranzactionate pe LSE (London Stock Exchange), cand si-a lansat propria piata futures pentru obligatiuni de stat germane (bund), ca alternativa la London International Financial Futures and Options Exchange (Liffe).



Deja, Eurex isi desfasoara un numar semnificativ de operatiuni in capitala britanica, pe segmentul de compensare.



Werner Seifert, directorul executiv al Deutsche Boerse, a solicitat LSE sa grabeasca negocierile legate de o posibila fuziune.



LSE doreste insa sa negocieze intr-un mod ordonat cu ambii rivali, Deutsche Boerse si Euronext, bursa pan-europeana cu sediul la Paris.



Operatorul bursei din Paris si Amsterdam a declarat ca orice oferta pe care ar fi dispus sa o faca pentru bursa din Londra ar fi, probabil, numai cash.



Euronext a repetat ca o eventuala oferta din partea bursei nu este "o certitudine".



In cazul in care diferenta intre ofertele cash formulate de cei doi concurenti nu se va dovedi semnificativa, elementele "soft", cum ar fi localizarea sediului central sau participarea clientilor la beneficiile rezultate din fuziune, vor fi hotaratoare.