Business Internaţional

Seful Airbus va trece la conducerea EADS

22.12.2004, 00:00 11



Noel Forgeard, seful Airbus, a fost numit in locul lui Philippe Camus, in pozitia de co-director executiv al EADS (European Aeronautic Defense&Space), compania parinte a Airbus, informeaza Wall Street Journal Europe.



Anuntul a fost facut de Arnaud Lagardere, presedintele Lagardere SCA, care detine 15% din capitalul EADS. Ministrul francez de finante Herve Gaymard, care reprezinta procentul de 15% al statului francez in EADS, a declarat la randul sau ca va sustine promovarea lui Forgeard.



MIscarea va pune capat unei lungi dispute intre Forgeard si Camus pentru conducerea EADS, un gigant franco-german cu directori de ambele nationalitati care aspira la statutul de jucator de talie mondiala in industria apararii.



Forgeard a semnalat existenta unor dezechilibre intre Airbus, cel mai mare producator mondial de avioane pentru traficul de calatori si restul operatiunilor EADS, care vizeaza industria de aparare, pe care a afirmat ca trebuie pus accentul. Potrivit lui, principala sarcina a noului sef al EADS va trebui sa fie imprimarea unui nou avant si sporirea profitabilitatii diviziilor EADS care nu tin de Airbus, dar si "asigurarea succesului Airbus".