Companii

Alexandra Olaru, directorul pe HR si comunicare al Unilever, pleaca in consultanta

Alexandra Olaru, directorul pe HR si comunicare al Unilever, pleaca in consultanta

Alexandra Olaru, 37 de ani, a lucrat aproximativ sase ani la Unilever si are o experienta profesionala de 12 ani in comunicare si public affairs, acumulata in cadrul unor organizatii precum CEC, Mobexpert si NestlŽe

09.11.2009, 23:18 1327

Alexandra Olaru, care a ocupat in ultimii doi ani functia dedirector de comunicare si de resurse umane la Unilever SouthCentral Europe (USCE), a decis sa plece din companie pentru a intrain consultanta.

USCE coordoneaza de la Bucuresti operatiunile gigantului dinindustria bunurilor de larg consum Unilever pe sase piete dinBalcani, cea mai importanta dintre acestea fiind Romania.

"Colaborarea cu Unilever inceteaza la 1 ianuarie 2010. Am luataceasta decizie mai degraba din dorinta de a folosi o experienta deaproape 13 ani in comunicare si mai bine de 2 ani si jumatate inresurse umane pentru a explora zona de consultanta privata. Voilucra in consultanta in comunicare, relatii guvernamentale, resurseumane, imagine personala", a declarat Alexandra Olaru.

Managerul de 37 de ani a fost numit director de resurse umane alUSCE in anul 2007, aditional functiei deja detinute in cadrulcompaniei, aceea de director de comunicare.

Olaru a lucrat aproximativ sase ani la Unilever si are oexperienta profesionala de 12 ani in comunicare si public affairs,acumulata in cadrul unor organizatii precum CEC, Mobexpert siNestlŽ.

Ea este de mai multi ani vicepresedinte al IAA Romania(International Advertising Association).

Plecarea Alexandrei Olaru este prima schimbare din board-ul deconducere al subsidiarei locale a Unilever intervenita dupa numireaunui nou presedinte al companiei, in luna iunie. Belgianul MarcDesenfans a preluat conducerea USCE dupa ce in luna mai a acestuian compania a anuntat finalizarea mandatului de presedinte alAlexandrei Gatej.

Gatej a fost numita Business Development Director pe EuropaCentrala si de Est, insa la scurt timp a parasit compania pentru aalege o functie publica, aceea de consilier al presedintelui TraianBasescu si coordonator al departamentului Mediul de Afaceri Internsi International al Administratiei Prezidentiale.

USCE, cu afaceri de 192 mil. euro, este al doilea mare jucatorpe piata bunurilor de larg consum nealimentare din Romania, avandin portofoliu branduri precum Dero, Dove sau Delma. Compania aintrat in acest an pe piata locala a inghetatei cu diviziaAlgida.