Companii

Aleximi & Thimm investeste 10 mil. euro in ambalaje

16.03.2007, 20:55 74

Grupul Thimm, unul dintre cei mai mari producatori germani de ambalaje, va investi impreuna cu Aleximi, partenerul local, 10 milioane de euro in extinderea capacitatilor de productie detinute in parcul industrial din Sura Mica, Sibiu. Investitia va fi finalizata pana in 2010.
Thimm a finalizat recent la Sura Mica, in urma incheierii unui joint-venture cu producatorul de ambalaj ondulat Aleximi, o investitie de 3,5 milioane de euro care s-a concretizat in constructia unei fabrici de ambalaje clasice si din carton ondulat.
"Fondurile aferente investitiei realizata impreuna cu grupul Thimm au fost obtinute de la Banca Transilvania. Ulterior fuziunii am realizat si o majorare a capitalului de la 200.000 RON (55.000 de euro) la 1,85 milioane RON (515.000 de euro)", a declarat Costin Tancu, directorul companiei.
Compania detine in parcul industrial din Sura Mica un teren cu o suprafata de 45.000 de metri patrati din care circa 3.700 de metri patrati sunt ocupati de fabrica. La momentul de extindere maxima, Tancu estimeaza ca vor fi folositi circa 17-18.000 de metri patrati. Pretul terenului nu a fost comunicat. In acelasi perimetru industrial mai functioneaza cateva companii din industria automotive si cea metalurgica.
Potrivit reprezentantilor Aleximi & Thimm, constructia a fost realizata de dezvoltatorul clujean Kesz, specializat in constructii industriale, iar majoritatea echipamentelor au fost relocate de la fosta fabrica Aleximi din Sibiu.
"Am adus si echipamente din unele fabrici Thimm din Europa, astfel incat am ajuns de la un nivel de productie de 300-310 tone de ambalaje pe luna la mai mult de 3.000 de tone in momentul actual", a spus Tancu.
Compania detine in portofoliul de clienti nume precum Thyssen Krrup, Faurecia Seating Talmaciu sau Boromir. "Cea mai mare parte a clientilor din zona Sibiului, pe o raza de 50-60 de kilometri, activeaza in industria automotive, industria usoara sau cea alimentara. Avem insa si colaborari cu firme din Baia Mare, Brasov, Bucuresti sau Ploiesti, care reprezinta circa 25% din afacerile noastre", a adaugat Tancu.
Compania intentioneaza sa dezvolte in perioada urmatoare fabrica din vecinatatea Sibiului, toate acestea insa depind, potrivit directorului general, de conjunctura economica, dezvoltarea economica intr-un ritm constant si cresterea capacitatilor de productie a partenerilor.
Numarul angajatilor a ajuns, la doua saptamani de la pornirea productiei in noua locatie, la 60 de angajati, iar pana la sfarsitul anului se estimeaza cresterea personalului pana la 80-85 de persoane.
"Este destul de greu cu pregatirea personalului, pentru ca fiecare om care vine in fabrica trebuie instruit de noi. In zona nu exista o industrie specializata similara, asa ca am procedat la cursuri de schimb de experienta cu fabricile din Germania, dar si la pregatirea oferita de firme specializate din Romania, a spus Tancu.
Printre cei mai importanti producatori de ambalaje de carton de pe piata locala se numara Rondocarton din Cluj sau filiala locala a grupului Dunapack.