Companii

Antreprenori locali. AAylex ONE, producătorul brandului de carne de pui Coco Rico, şi-a redus pierderile la jumătate faţă de 2022

Antreprenori locali. AAylex ONE, producătorul brandului...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

08.05.2024, 18:00 1843

AAylex ONE din Buzău, compania din spatele bran­dului de carne de pasăre Cocorico, a avut în 2023 o pier­dere netă de 43 de milioane de lei, în scădere cu 60% faţă de nivelul din anul anterior, arată datele de la Ministerul de Finanţe. Cifra de afaceri a companiei, care este şi unul dintre liderii pieţei de carne de pui, s-a menţinut la aproximativ acelaşi nivel cu businessul înregistrat în 2022, situându-se la 1,14 miliarde de lei. Rezultatul a fost realizat cu ajutorul unui număr mediu de 1.885 de angajaţi, conform datelor de la Mi­nisterul de Finanţe. Practic, AAylex ONE este compania creată ca urmare a fuziu­nii celor 16 firme din grupul AAylex, iar pri­mul an pentru care sunt disponibile informaţii finan­ciare este 2021.

Activitatea compa­niei este integrată pe ver­ticală şi orizontală, de la staţii de incubaţie şi re­pro­ducţie pentru a men­ţine genetica naturală a puilor, fabrici de hrană naturală pentru pui, fer­me de creştere pui, un abator ultramodern, complet automatizat, precum şi două fabrici pentru procesare. În 2021, compania a preluat Banvit Foods, unul dintre cei mai mari producători de furaje şi de pui de o zi, deţinut anterior de grupul brazilian BRF, unul dintre cei mai mari jucători din industria alimentară din lume, listat pe New York Stock Exchange şi Brazil Stock Exchange.

Astfel, prin achiziţia făcută AAylex ONE îşi asigură practiv hrana pentru păsări. AAylex ONE este un jucător important aât pe piaţa naţională cât şi la export, circa 30% din cifra de afaceri anuală fiind realizată peste hotare, potrivit ultimelor date.

Pe lângă AAylex One, Bogdan Stanca împreună cu alţi asocialţi deţine şi Cooperativa Agricolă AAylex Agro din Buzău, cea mai mare cooperativă agricolă din România, conform celor mai recente date.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO