Companii

Antreprenori locali. Transportatorul rutier de mărfuri Sorcani din Sibiu ţinteşte 95 mil. lei până la final de an: „Suntem în grafic, în S1 am avut creştere cu 20%. Am câştigat noi clienţi şi am diversificat portofoliul“. Sorcani are o flotă de peste 100 de camioane şi a comandat încă 10 camioane noi pentru anul viitor

Antreprenori locali. Transportatorul rutier de mărfuri...

Autor: Mirabela Tiron

31.07.2023, 18:20 148

Transportatorul de mărfuri Sorcani din Sibiu, companie controlată de antrepre­norul Mircea Barbu şi fondată în 1993, una din cele mai dinamice fir­me de trans­port de pe piaţa locală, cu afa­ceri de 77,5 mili­oa­ne de lei (16 mil. euro) anul tre­cut, a finalizat prima jumătate din acest an cu un plus de 20% în cifra de afaceri, în grafic cu ce a bugetat, pe fondul atragerii de noi clienţi. „Am câştigat noi contracte, am diver­si­ficat portofoliul de clienţi din agricultură, am atras un producător de pesticide, din pa­pe­tă­rie şi până la clienţi din auto. Este im­portant să atragi clienţi noi iar când suntem siguri de contracte comandăm camioane noi. În acest an am cumpărat 8 camioane, iar pen­tru anul viitor mai cumpărăm încă 10 cami­oane“, a spus pentru ZF Alexandru Dobra, directorul de dezvoltare al companiei Sorcani.

Compania, cu o flotă de 100 de cami­oane, trans­portă mărfuri gene­ra­le pe rute din Europa, principalele pieţe fiind Germania şi Franţa. Ca­mi­oanele pleacă încărca­te din România spre Euro­pa şi se întorc cu mărfuri generale în ţară.

„Am renegociat anumite contracte, pre­siunea pe preţuri este foarte mare în piaţă, tarifele în piaţă au început să scadă, de aceea este important să ai un portofoliu cât mai diversificat“. Transportatorul a participat la licitaţii în străinătate şi a câştigat contracte noi. Importurile reprezintă 65% din cifra de afaceri, compania transportă mărfuri gene­ra­le, de la alimente, la medicamente sau ţigări pe importuri, pieţele principale fiind Germa­nia şi Franţa, potrivit ultimelor date. Compa­nia are clienţi din farma, auto, bunuri de larg consum, hârtie, din toate sectoarele. Datele publice arată că transportatorul şi-a crescut afacerile în fiecare an şi a raportat profit.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO