Companii

Bengoss intra pe piata de adezivi

14.06.2007, 18:17 27

Compania Bengoss Comimpex Bucuresti, detinuta de omul de afaceri Corneliu Stan, a renuntat la inceputul acestui an la activitatea de import si distributie a obiectelor ceramice, pentru a investi in productia de mortare si adezivi, sub brandul Bauleiter.
Societatea intra astfel intr-un sector dinamic pe care activeaza si Henkel (Germania), Baumit (Austria) sau Multistar Prod din Oradea. Bengoss Comimpex estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 12 mil. euro, similara cu cea obtinuta anul trecut, cand vanzarile au scazut cu circa 45%.
Compania a renuntat la comercializarea placilor ceramice si a obiectelor sanitare si a investit circa 5 milioane de euro in dezvoltarea capacitatilor de productie din localitatea Capusul-Mare, judetul Cluj.
"Pentru anul acesta avem deja semnate contracte in valoare de 14 milioane de euro si anul viitor estimam ca vom vinde intreaga productie", a declarat Corneliu Stan, actionarul unic al Bengoss Comimpex. Capacitatea de productie a fabricii de langa Cluj a crescut de la 30.000 de tone la aproximativ 250.000 de tone anual. Fabrica produce mortare, chituri, adezivi, gleturi, sape termoizolante, amorse si hidroizolatii, care sunt comercializate printr-o retea de peste 40 de distribuitori.
Dupa integrarea Romaniei in UE, comerciantii pot sa cumpere placi ceramice direct de pe pietele vestice, situatie care a redus profitul companiilor de profil. Ponderea comertului cu placi ceramice reprezenta circa 75% din cifra totala de afaceri. In primele cinci luni ale anului, firma a realizat o cifra de afaceri de circa 4 milioane de euro si estimeaza vanzari lunare de peste un milion de euro pana la sfarsitul anului.
Bengoss Comimpex a inceput in acest an si vanzarea silozurilor mobile, importate din Italia, folosite la depozitarea materialelor de constructii pe santiere.