Companii

Bilfinger-Berger, investitii in retele de apa

15.07.2005, 18:21 87

Holdingul german Bilfinger-Berger Baugesellschaft si-a anuntat intentia de a patrunde pe piata romaneasca, investitiile grupului vizand proiecte de modernizare a retelelor de apa-canalizare, precum si amenajarea, constructia si sigilarea depozitelor de deseuri ecologice, constructia si modernizarea de porturi, aeroporturi si autostrazi.

Potrivit reprezentantilor firmei germane, holdingul Bilfinger-Berger va utiliza forta de munca din Romania, majoritatea personalului care urmeaza a fi folosit la diferite lucrari fiind romanesc.

"Investitiile pe care le va face concernul german sunt in functie de proiectele castigate. Acum de exemplu suntem in discutii cu Primaria din Sulina unde se doreste realizarea unei rampe ecologice.

Daca vom castiga licitatia, se va face un parteneriat public-privat cu primaria, care ar pune la dispozitie terenul, iar noi am face lucrarile, ce reprezinta o investitie de aproximativ 30 milioane de euro. Muncitorii folositi vor fi instruiti in Germania sau in Romania de catre specialisti germani, la fiecare 10 muncitori fiind adus un inginer german", a declarat pentru ZF Transilvania Tiberiu Doru Cioban, managerul firmei IMC.

Concernul si firmele la care acesta este actionar sunt reprezentate in Romania de firma clujeana de consultanta in domeniul constructiilor SC International Mediation Consulting SRL (IMC).

In 2004, concernul german a inregistrat o cifra de afaceri de 3,7 miliarde de euro. laura.laurentiu@zf.ro