Companii

Borza a atras un fond de investiţii la Polisano şi merge pe Bursă în 24 de luni

Remus Borza, preşedintele Polisano

Remus Borza, preşedintele Polisano

Autor: Ioana David

16.06.2015, 00:06 1354
Grupul Polisano din Sibiu, cu activitate în principal în sectorul de sănătate, a atras un fond de investiţii în acţionariat, care a plătit 30 mil. euro pentru 25% din companie, înţelegerea dintre cele două părţi fiind semnată săptămâna trecută.
 
„Există o clauză de confiden­ţialitate, astfel că voi face public numele fondului peste două luni“, a spus Remus Borza, preşedintele Polisano. Grupul din Sibiu este controlat de familia Vonica, iar tranzacţia evaluează acest business la 120 mil. euro.
 
Remus Borza a mai spus că va urma un audit consolidat al grupului pe cele patru linii de business principale: fabrica Polisano, distribuitorul de medicamente Polisano, serviciile medicale grupate sub umbrela Clinica Polisano SRL şi farmaciile Polisano.
 
Ca urmare a intrării fondului, Polisano se pregăteşte de un sistem dualist de conducere, format dintr-un consiliu de supraveghere (cu cinci membri) şi un directorat (cu trei membri).
 
„Banii se duc în companie pentru a susţine proiectele de dezvoltare din radioterapie, farmacii şi încă un spital“, a mai spus Remus Borza.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO