Companii

Bunexim din Oradea exportă jumătate din producţia de prăjituri şi patiserie. „Ne-am extins prezenţa şi pe pieţele externe, căutând perma­nent noi oportunităţi.“

Antreprenori locali

Bunexim din Oradea exportă jumătate din producţia de...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

02.04.2019, 00:07 1957

Bunexim, un mic producător de produse de brutărie, patiserie şi cofetărie din Oradea, a trimis la export anul trecut ju­mă­tate din producţie în ţări precum Italia, Spa­nia, Fran­ţa, Aus­tria, Germa­nia, Da­ne­mar­ca, Olan­da, Suedia şi Belgia.

„Ne-am extins prezenţa şi pe pieţele ex­terne, căutând per­ma­nent noi opor­tu­nităţi pentru a aduce pro­dusele Bunexim cât mai aproape de românii din diaspora şi nu numai. Spre exemplu, în anul 2018 am exportat 50% din întreaga producţie, iar pentru anul 2020 preconizăm o creş­te­re de 15%“, a spus Valentin Popa, CEO Bunexim. Managerul este acţionar în cadrul companiei alături de Ioana Popa (51%) şi de Irina Gavrilaş, con­form datelor de la Registrul Comerţului. Poves­tea Bunexim a început în urmă cu 25 de ani, atunci când antreprenorii au deschis o secţie de brutărie, patiserie şi cofetărie, dar şi un supermarket în Oradea, având în sânge spiritul de întreprinzător.

„Un rol important în istoria Bun­ex­im l-a avut bunicul nostru. Da­to­rită spi­ritului său întreprinzător acesta a re­u­şit de-a lungul ani­lor să devină cel mai im­por­tant furnizor din vestul ţării. Bru­tă­ria lă­sată moştenire de bunicul nostru este un loc încărcat de tradiţie şi de isto­rie“, po­vesteşte Valentin Popa, care con­duce o companie cu peste 130 de angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO