Companii

Cei care trebuie să schimbe România. Azi, Lia Burghelea, Sony

Cei care trebuie să schimbe România. Azi, Lia Burghelea, Sony

Autor: Business Magazin

27.07.2011, 00:02 1133

Cu o experienţă de 14 ani în cadrul Sony, Lia Burghelea(foto), 38 de ani, este cea care a adusşi a dezvoltat businessul Vaio în România.

Lia Burghelea a intrat în echipa Sony la 16 iunie 1997, caoffice supply şi contabilitate la reprezen­tanţa Sony pentru Europade Sud-Est.

Mai apoi a fost administrator de vânzări şi logistică, managerde produs pentru divizia de Portable Audio & Recording Media& Energy, manager de produs pe divizia Home Audio &PlaySta­tion, iar în prezent ocupă funcţia de group trade marketingmanager la biroul din România al Sony Central South EastEurope.

Cea mai mare realizare profesională a sa de până acum,pentru care a primit şi un premiu, a fost lansarea businessuluiVaio în România.

"Un alt moment important în carieră a fost acela când am jucatrolul de branch manager interimar pe o perioadă de trei luni", ceeace a fost şi un exerciţiu destul de dur. "A fost dur pentru că erao postură inedită; trebuia să rearanjăm totul şi să pregătimîntr-un scurt timp venirea noului branch manager." În plus, oameniierau oarecum derutaţi şi nu mai exista ideea de echipă, ceea ceeste o problemă pentru orice lider", afirmă Lia Burghelea.

Acum are în subordine patru oameni. Numărul lor a scăzut faţă deacum doi ani, deoarece departamentele de marketing şi vânzări s-audespărţit în luna februarie a anului trecut.