Companii

Continental angajeaza 200 de ingineri in proiectare la Sibiu

22.11.2004, 00:00 76

Continental, furnizor international de subansamble auto, va construi inca cinci linii de productie in cea de-a patra sa fabrica din Romania, de la Sibiu, care vor genera circa 600 de locuri de munca, dintre care 200 pentru ingineri in proiectare.
Fabrica, parte a diviziei Continental Automotive Systems, produce sisteme pentru controlul usilor (electronice de confort). Startul productiei de serie a avut loc in iulie anul acesta, prima linie de productie avand o capacitate de 1,2 milioane de unitati pe an.
In prezent fabrica de la Sibiu a companiei germane are aproximativ 220 de angajati si se bazeaza pe forta de munca locala, investind in laboratoarele de specialitate ale universitatii locale Lucian Blaga.
Investitia in a patra sa fabrica din Romania este in valoare de 20 mil. euro.
?Criteriile noastre de selectie a locului de investitie nu constau doar in atractivitatea salariilor si flexibilitatea programului de lucru. Noi am gasit aici si o infrastructura buna si un mare potential de personal calificat si vorbitor de limba engleza", a declarat Anton Elsen, responsabilul Business Unit-ului Body Electronics din cadrul companiei.
Aproximativ 60% din suma alocata s-a cheltuit pana acum pentru lansarea primei linii de productie si pentru constructia unui centru de proiectare, investitia totala urmand a fi finalizata pe la mijlocul anului 2006.
Andreas Brand, directorul general al fabricii din Sibiu, estimeaza pentru anul acesta o cifra de afaceri de 8 mil. euro, iar pentru 2005, 29 mil. euro.
In prezent, singurul client al fabricii este firma Meritor din Franta care livreaza mai departe subansamble pentru autoturismele din grupul Volkswagen, insa Renault ar putea deveni cel de-al doilea client pana la sfarsitul anului viitor. ?Speram ca in urmatorii cinci ani sa convingem Dacia pentru a le deveni furnizori", a declarat Andreas Brand.
Sesizand oportunitatea reprezentata de forta de munca ieftina si bine calificata din Europa de Est, Continental este prezenta in Romania cu toate diviziile sale. In Timisoara, compania a investit pana acum peste 200 mil. euro, in trei fabrici, cea mai mare dintre ele, fabrica de anvelope, producand 9,2 milioane de unitati pe an. Continental mai produce in Timisoara curele de transmisie si furtunuri pentru instalatii de climatizare.
Unul dintre cei mai mari investitori straini in Romania, Continental a avut in 2003 o cifra de afaceri de 11,5 miliarde de euro, la nivel global. dan.zavoianu@zf.ro