Companii

Credit de 35 mil. euro pentru Energomontaj

21.12.2007, 18:31 28

Compania Energomontaj, specializata in montaj si reparatii pentru echipamente energetice, a obtinut un credit sindicalizat in valoare de 120 de milioane de lei (circa 35 mil. euro) pentru finantarea si garantarea proiectelor pe care compania le va dezvolta in 2008.
BRD este aranjor principal al acestui credit, din consortiu mai facand parte Banca Romaneasca, Bancpost si Volksbank Romania.
"In contextul aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, sectorul energetic in care Energomontaj isi desfasoara activitatea a devenit unul prioritar. In vederea alinierii la normele europene privind protectia mediului, toate marile complexe energetice din Romania trebuie modernizate pana in 2012, ceea ce ofera mari oportunitati de dezvoltare companiei Energomontaj", au declarat reprezentantii BRD. Acestia au adaugat ca Energomontaj este unul dintre cei mai mari constructori romani, avand un portofoliu de contracte pe termen mediu de peste 260 mil. euro.
Compania si-a bugetat, pentru acest an, afaceri de 397,6 milioane de lei, mai mari cu 5,8% fata de 2006, si o majorare a profitului brut de la 6,79 milioane de lei la 8,15 milioane de lei. Energomontaj anticipeaza venituri si cheltuieli totale in crestere cu aproximativ 2%, la 400,1 milioane de lei, respectiv 391,9 mil. lei. Firma este controlata de 2.791 de persoane fizice, care detin 99,58% din titluri.
Luna aceasta, BRD a mai facut parte dintr-un consortiu care a acordat un credit de 60 de milioane de euro Hidroconstructia, cea mai mare companie de constructii, pentru finantarea si garantarea proiectelor ce vor fi dezvoltate pe termen mediu. Alaturi de BRD, in calitate de aranjor principal, din consortiu au mai facut parte Banca Romaneasca, EFG Private Bank Luxemburg - Bancpost SA, ABN AMRO Bank Romania si Volksbank Romania.