Companii

Cu un nou sef, TNT se asteapta o crestere de 40% a afacerilor

23.06.2005, 19:03 35

Compania de curierat rapid TNT Romånia, filiala firmei de origine olandeza TNT, are un nou director general in persoana lui Bogdan Enache. In vårsta de 36 de ani, Enache a promovat din functia de Country Sales&Marketing Manager al TNT Romånia.

Enache a declarat ca TNT Romånia a obtinut in 2004 o cifra de afaceri de 17 mil. euro, inregistrånd o crestere de 33% fata de cifra de afaceri din 2003 si un profit net de 1,5 milioane de euro. a??Aceasta evolutie ascendenta a cifrei de afaceri se datoreaza in principal cresterii volumului transportat, dar si evolutiei numarului de clienti si a flexibilitati mai mari a transporturilora??.

Compania previzioneaza o crestere de 40% anul acesta, ceea ce ar insemna o cifra de afaceri de aproape 24 mil. euro. Anul trecut, TNT a facut investitii de aproximativ 1,7 mil. euro, principala destinatie a acestora fiind in flota de masini, dar si in imbunatatirea retelei informatice si in noul sau sediu de pe Calea Victoriei.

a??Anul acesta valoarea investitiilor va depasi 1,7 mil. euro, datorita cresterii potentialului pieteia??, a spus noul director general al TNT Romånia.

Inainte sa se alature companiei TNT, el a ocupat pozitii de conducere in cadrul operatiunilor din Romånia ale Pan American Airways, Delta Air Lines si Australian Airlines. Enache a absolvit Politehnica in 1994. TNT, parte a concernului international TPG, este una dintre cele mai mari companii europene in distributia prin curierat expres, intern si international, logistica si servicii internationale de expediere. Compania opereaza in peste 220 de tari. In Romånia, TNT si-a definit pozitia pe piata in 1999 prin achizitionarea in proportie de 100% a actiunilor companiei ROMCARGO (care functiona la acea vreme ca agent unic TNT, inca din 1991).

Compania detine in Romånia peste 180 de vehicule de curierat si linehaul-uri, 340 de angajati si 20 de oficii situate in principalele orase ale tari ce asigura livrarea la destinatie a peste 20.000 colete si documente saptamånal. TNT Romånia opereaza prin intermediul a 3 porti aeriene din Bucuresti, Timisoara si Cluj.

Activitatea firmei are la baza atåt transportul aerian, dar si rutier. a??Piata internationala a transporturilor este dinamica, cea interna fiind si mai dinamica. Suntem convinsi ca exista oportunitati de crestere la intern si de aceea ne vom canaliza toate eforturile spre aceasta piataa??, a spus Enache. Ponderea TNT pe piata curieratului intern este de 10%, dar noul director general planuieste sa obtina 30% din aceasta piata in urmatorii 3 ani. a??Piata interna este dinamica si suntem convinsi ca exista oportunitati de cresterea??, a afirmat el.

Potrivit datelor furnizate de companie, TNT este lider de piata in Romånia pe segmentul de distributie prin curierat expres, cu o cota de 49% din piata de curierat rapid international. Printre clientii TNT Romånia se numara companii precum: Honeywell Garett, ING Barings, Mobifon, ABN Amro Bank, Sony sau Xerox.

Alaturi de TNT, piata romåneasca de curierat rapid international este impartita intre grupurile DHL (SUA) si UPS (SUA), Federal Express (SUA) si EMS (SUA). Pe segmentul de curierat intern mai concureaza companii romånesti precum Cargus, Pegassus sau Kangaroo Express.

TNT, componenta a concernului international TPG, este liderul european in distributia prin curierat expres, intern si international, logistica si servicii internationale de expediere. Compania de origine olandeza are peste 43.000 de angajati in toata lumea si a inregistrat anul trecut vånzari de 4,7 miliarde de euro, in 2004. Profitul TNT Express a evoluat cu 35%, de la 276 milioane de euro in 2003 la 373 milioane de euro in 2004. Compania livreaza saptamånal 3,3 milioane de colete si opereaza cu peste 18.000 de vehicule rutiere si 42 de avioane. lavinia.marin@zf.ro