Companii

Desant: 400 de executivi din grupul Coca-Cola HBC vin la Bucureşti să decidă strategiile lui 2016. Printre ei este şi miliardarul grec din spatele companiei

Desant: 400 de executivi din grupul Coca-Cola HBC vin la...

Autor: Cristina Roşca

03.02.2016, 00:07 3392

Cei mai puternici executivi din cadrul îmbuteliatorului Coca-Cola HBC se află timp de o săptămână la Bucureşti pentru a discuta rezultatele financiare de anul trecut şi pentru a trasa direcţiile viitoare de dezvoltare ale grupului cu afaceri de 6,5 mld. euro în 2014, ultimul an pentru care există date publice. Anastassis G. David (foto), preşedintele Coca-Cola HBC, şi Dimitris Lois, CEO-ul grupului, s-ar afla printre cei 400 de manageri din cadrul îmbuteliatorului prezenţi zilele acestea la Bucureşti, spun surse din piaţă. Anastassis G. David a preluat oficial poziţia acum circa o săptămână de la tatăl său care a demisionat după 35 de ani la conducerea companiei.

Coca-Cola HBC, al doilea cel mai important îmbuteliator din lume al produselor gigantului american, este controlat de familia David-Leventis, care deţine în prezent 23,3% din titluri prin intermediul holdingului luxemburghez Kar-Tess. The Coca-Cola Company are indirect 23,1% din acţiuni, iar restul titlurilor sunt liber tranzacţionabile pe bursă. Compania este listată pe bursele de la Londra şi Atena. Anastassis G. David, preşedintele companiei, este astfel, acţionar împreună cu familia sa în acest business cu o capitalizare de piaţă de circa 6,8 mld. euro. Pachetul lor de acţiuni valorează circa 1,6 mld. euro.

„Este vorba într-adevăr de o întâlnire anuală care are loc în cadrul companiei. De regulă se alege prin rotaţie o ţară şi din datele noastre România nu a mai organizat de ceva vreme această întâlnire, mai exact de circa zece ani“, spun surse din piaţă. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO