Companii

DHL, plus 37,5% pe IMM-uri

19.09.2006, 20:51 28

Cifra de afaceri a companiei de curierat rapid international DHL International Romania pe primul semestru al acestui an a crescut cu 37,5% fata de perioada similara a anului trecut datorita extinderii portofoliului si concentrarii pe IMM-uri.
"Factorii care au contribuit la aceasta crestere sunt in principal legati de extinderea portofoliului de servicii, lansarea serviciului de transport rutier in sistem de grupaj, precum si de intensificarea activitatilor de promovare a serviciilor existente pe anumite segmente de clienti, cum ar fi cei mici si mijlocii", a declarat Alexandru Gheorghe, director comercial al DHL International Romania.
Ritmul de crestere a diviziei DHL in Romania a fost superior celui inregistrat de companie la nivel global. "Este o situatie normala, avand in vedere faptul ca noi actionam pe o piata emergenta caracterizata printr-un ritm de crestere robust cu repercursiuni directe asupra cererii serviciilor pe care le furnizam", a explicat Gheorghe.
El a specificat ca o influenta pozitiva asupra cifrei de afaceri a avut-o capacitatea DHL de a raspunde schimbarilor intervenite in gradul de dezvoltare a diferitelor ramuri industriale.
"As aminti aici tendinta de consolidare inregistrata in cadrul sectorului financiar sau regresul inregistrat de catre industria textila autohtona ca urmare a ridicarii cotelor de export catre SUA si UE pentru tarile din Orientul Indepartat. Ambele sectoare sunt consumatoare importante ale serviciilor noastre." DHL a alocat un buget de 1,3 milioane de euro investitiilor pentru acest an. "In primul semestru al anului am investit in infrastructura necesara lansarii de servicii noi, precum terminalele necesare operarii serviciului de grupaj rutier din Bucuresti, Brasov si Oradea si, pe de alta parte, catre imbunatatirea infrastructurii aferente serviciilor existente reprezentate de inaugurarea a 3 noi centre operationale locale, precum si de derularea unui program de achizitie a 106 autovehicule noi de transport marfa", a explicat Gheorghe.
Compania de curierat express international DHL Romania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 18 milioane de euro, in crestere cu 35% fata de nivelul inregistrat in 2004. Cresterea afacerilor operatorului de curierat extern in Romania s-a datorat atat investitiilor masive in infrastructura, precum si strategiei abordate de companie la nivel global de transformare a DHL dintr-un furnizor de servicii de curierat intr-unul de solutii logistice complexe.
Conform declaratiei lui Gheorghe, DHL detine o cota de piata de 45% pe piata curieratului express international si de 4% pe piata curieratului express intern. Peste 70% din cifra de afaceri inregistrata de DHL in Romania provine din activitatile de curierat international.
Chiar daca curieratul intern are o pondere mai mica in afacerile DHL pe piata romaneasca, veniturile aduse de acest segment au crescut cu 50% in 2005, fata de situatia din 2004.