Companii

Din serialul “Tinerii care trebuie să schimbe România". Azi, Elena Dumitru, Germanos

Din serialul “Tinerii care trebuie să schimbe România". Azi, Elena Dumitru, Germanos

Foto Cristina Nichituş

Autor: Business Magazin

15.07.2011, 00:02 1491

Elena Dumitru, 32 de ani, se ocupă de formarea profesională apeste 1.000 de angajaţi din echipa Germanos.

S-a alăturat echipei de vânzări a Germanos în urmă cu 11 ani,preluând în scurt timp responsabilitatea de a construi aproape dela zero departamentul de training al companiei. Elena Dumitru aconceput de-a lungul timpului toate programele de training pentruforţa de vânzări, de altfel principala ţintă a activităţilordepartamentului şi conduce astăzi o echipă formată din 12 oameni,dintre care 11 traineri.

Elena Dumitru este unul dintre cei 600 de tineri manageripe care revista Business Magazin i-a propus în ultimii şase ani cao soluţie pentru schimbarea României.

"Răspund de stabilirea strategiei de training în baza analizeinevoilor şi obiectivelor companiei, livrez programele de training,gestionez costurile aferente şi analizez eficienţa acestora pentrureţeaua magazinelor Germanos şi Cosmote", vorbeşte trainingmanagerul despre aria de responsabilităţi.

În poziţia actuală se află din 2003, însă primul job din cadrulcompaniei a fost de manager de magazin pentru unităţile dinbulevardul Magheru şi din magazinele Carrefour, poziţie ocupatătimp de trei ani. Elena Dumitru a studiat la Facultatea de Dreptdin cadrul Universităţii Bucureşti şi a absolvit Facultatea deComunicare şi Relaţii Publice din cadrul SNSPA. Are însă şi o listăimpresionantă de studii şi traininguri urmate de-a lungulcarierei.