Companii

Dupa ce a intrat pe profit, Timpuri Noi se pregateste de investitii

11.10.2005, 19:12 27

Producatorul de motoare si turbine Timpuri Noi Bucuresti va cere aprobarea actionarilor pentru demararea unui program de investitii in valoare de peste 1 milion de euro in modernizarea si achizitionarea de noi echipamente de productie.

Sursa de finantare a investitiilor va fi o majorare de capital social cu maximum 5,4 milioane de lei (1,5 milioane de euro), conform raportului publicat de RASDAQ.

"Suntem obligati prin contractul de privatizare sa operam o majorare de capital. Prin aceasta garantam investitiile pe care urmeaza sa le facem", a spus Adrian Breazu, presedintele Consiliului de Administratie si directorul general al companiei.

Privatizarea societatii s-a realizat in luna septembrie 2003, cand Asociatia Salariatilor (PAS) a achizitionat de la Autoritatea pentru Privatizare pachetul majoritar de actiuni Timpuri Noi, valoarea totala a tranzactiei fiind de 1,1 milioane de euro. Majorarea de capital se va realiza prin emisiune de noi actiuni, acestea urmand sa fie oferite actionarilor inregistrati la data de 22 noiembrie la un pret de 2,5 lei/ actiune, egal cu valoarea nominala a unui titlu.

In a doua parte a lunii iulie Timpuri Noi a vandut o suprafata de teren situata in sectorul trei al Capitalei, valoarea tranzactiei fiind de peste 1,67 milioane de euro. Aceasta suma urmeaza sa fie utilizata pentru acoperirea pierderilor inregistrate de companie in ultimii patru ani. "Fabrica a fost devalizata de fosta conducere. In ultimii patru ani am inregistrat pierderi totale de 14 milioane de lei, insa ne vom reveni", a adaugat Adrian Breazu.

In prima parte a acestui an Timpuri Noi inregistrase o pierdere de 3,7 milioane de lei (1,01 milioane de euro). "In luna septembrie am intrat pe profit. Daca nu se schimba conducerea, probabil ca aveam la sfarsitul anului pierderi in valoare de 2 milioane de euro", a spus Adrian Breazu.

Conducerea societatii este optimista si in ceea ce priveste rezultatele financiare anuale. "La sfarsitul anului vom obtine un profit net de 200.000 de euro la o cifra de afaceri de aproximativ 4 milioane de euro", a precizat Adrian Breazu. Pe parcursul anului 2004 Timpuri Noi a inregistrat un rezultat negativ de 1 milion de euro la o cifra de afaceri de 4 milioane de euro.

In prezent Timpuri Noi dispune de un capital social de 2,8 milioane de lei (781.000 de euro), fiind controlata de Asociatia Salariatilor (PAS), cu o participatie de peste 69,9% din actiunile societatii. Un alt actionar influent al companiei este SIF Muntenia, care detine aproape 21% din titlurile Timpuri Noi, restul capitalului social fiind in posesia investitorilor cu detineri de sub 5%.

Producatorul de metale si turbine Timpuri Noi este listat la Categoria Baza a Bursei Electronice Rasdaq. Ultima tranzactie cu titlurile companiei s-a realizat la un pret de 3,8 lei/actiune. La acest nivel capitalizarea bursiera a societatii este de 4,24 milioane de lei (1,2 milioane de euro). stelian.vezentan@zf.ro