Companii

E.ON: Romania a ignorat venirea crizei

18.11.2009, 23:14 23

E.ON Romania, cel mai mare grup integrat de utilitati prezent pepiata locala care va ajunge la afaceri de peste un miliard de euroanul acesta, spune ca in timp ce alte economii, cum ar fi Germania,dau semne de revigorare, in Romania nu se simte nicio imbunatatirein absenta unor programe de stimulare a cresterii.

"Romania a ignorat criza. Nu vedem nicio imbunatatire", spuneFrank Hajdinjak, directorul general al E.ON Romania. Germanii si-auconstruit prezenta pe plan local in urma a doua procese deprivatizare din 2005, cand au preluat controlul asupra fostuluiDistrigaz Nord si Electrica Moldova.

Hadinjak spune ca livrarile de gaze E.ON au scazut cu 16% inprimele noua luni ale anului, in timp ce pe partea de energie,compania a comercializat cu 6% mai putin. "Anul acesta prinintermediul programelor de plecari voluntare au plecat 1.150 deangajati si am ajuns la 7.800 la nivelul E.ON Romania", spuneHajdinjak. Totodata, compania si-a redus bugetul de investitiipentru 2009 cu 60% fata de sumele stabilite initial.