Energie

Sondele „made in Romania“ vor fi făcute nonstop, în trei schimburi, pentru Europa, Africa şi Asia

Sondele „made in Romania“ vor fi făcute nonstop, în...

Autor: Radu Bostan

19.06.2013, 19:14 203

Fabrica ridicată de compania texană Lufkin în apropiere de Ploieşti printr-o investiţie de 140 milioane de dolari va ajunge la capacitatea maximă de producţie până la finele lunii octombrie, în jur de 370 de angajaţi urmând să lucreze în trei schimburi, şi va genera venituri de 60 milioane de dolari în primul an de funcţionare.

„În acest moment, avem circa 260 de angajaţi, dintre care 150 sunt implicaţi în procesul de producţie“, a declarat Jay Glick, preşedinte şi CEO al Lufkin Industries, adăugând că numărul salariaţilor va creşte la 370 până la sfârşitul anului.

Activitatea principală a fabricii va fi producţia de unităţi de pompare cu balansier, utilaje cunoscute în limbaj uzual ca sonde de petrol, compania urmând să scoată pe poartă circa 1.100 astfel de unităţi pe an. Fabrica va produce şi alte tipuri de echipamente pentru sectorul de petrol şi gaze. În plus, unitatea de lângă Ploieşti dispune şi de o secţie de reparaţii şi mentenanţă, proiectată să deservească atât produsele Lufkin, cât şi pe cele ale concurenţilor. Într-un an întreg, unitatea va genera venituri de 100 milioane de dolari pentru Lufkin, care la nivel mondial are o cifră de afaceri de 1,2 miliarde de dolari.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro