Companii

Evoluţia turismului intern pe piaţa locală. Comparaţie între România şi statele din regiune

Evoluţia turismului intern pe piaţa locală....

Autor: Cristina Rosca

11.10.2014, 10:00 948
Românii au realizat anul trecut 18 milioane de călătorii în propria ţară, fiind codaşii regiunii, cu mai puţin de o călătorie per capita. Prin comparaţie, fiecare ceh a călătorit în medie de 2,5 ori în Cehia, potrivit calculelor ZF pe baza datelor oferite de compania de cercetare de piaţă Euromonitor.
 
„Există o problemă de promovare turistică, respectiv nu se alocă fonduri guvernamentale pentru promovarea României către români. Autorităţile guvernamentale spun că misiunea lor principală este să aducă turişti în România“, spune Alin Burcea, proprietarul Paralela 45, una dintre cele mai mari agenţii de turism din România. El adaugă că cea mai mare problemă există în zona montană, mulţi români preferând să meargă la schi în Austria, spre exemplu. Pe piaţa locală domeniul schiabil nu este dezvoltat, iar staţiunile nu oferă şi alte atracţii turistice.
 
Datele privind călătoriile interne ilustrează încă o dată faptul că turismul este subdezvoltat în România. În ceea ce priveşte turiştii străini, România a primit anul trecut 8 milioane de turişti (international arrivals), primele trei destinaţii fiind Bucureştiul, Braşovul şi Timişoara. Cele trei oraşe atrag jumătate din numărul total de turişti străini, potrivit calculelor ZF pe baza datelor companiei de cercetare de piaţă Euromonitor. Prin comparaţie, Cehia atrage peste 13 milioane de vizitatori, mai mulţi decât populaţia ţării, de 10,5 milioane.
 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro