Companii

GIGI ataca piata cosmeticelor de lux

28.09.2005, 16:20 83

Compania israeliana GIGI Cosmetic a intrat pe piata romaneasca a produselor cosmetice de lux, cu o investitie in jurul sumei de 500.000 de euro, in achizitionarea unui sediu si in plasarea brandului pe piata.

"E o piata care se dezvolta foarte repede aici. Lumea are mai mult acces la informatie, pretentii mai mari", spune Sandy Zilberman, general & professional manager al GIGI Romania.

Potrivit acesteia, trendul crescator al pietei se datoreaza apropierii de Occident si investitiilor tot mai mari din partea companiilor straine, lucruri care creeaza o baza pentru schimbari si in acest domeniu.

"Exista o oferta foarte variata de produse, de la cele mai scumpe la unele ieftine, dar romanii vor calitate", a continuat reprezentanta GIGI. Compania planuieste sa investeasca in continuare pe piata romaneasca, propunand-si ca, pana la sfarsitul anului 2006, sa se extinda in piata din provincie. In acest sens, compania va colabora cu distribuitori locali.

Pe piata din Romania lipseste trainingul personalului care acorda serviciile de infrumusetare, opineaza Zilberman. GIGI colaboreaza atat cu saloane de infrumusetare, cat si cu cabinete de chirurgie plastica si dermatologie.

Piata produselor cosmetice de lux are o valoare estimata in jurul cifrei de 30 de milioane de euro anul acesta, inregistrand o crestere in jurul a 25 de procente, potrivit celor implicati in domeniu. "Am studiat piata timp de aproape un an pana sa ne hotaram sa venim aici", spune Zilberman. Compania a introdus in Romania 8 game, care cuprind peste 70 de produse, urmand ca restul gamelor disponibile la nivel international sa fie introduse pe parcurs.

Principalii competitori ai GIGI in Romania sunt produse de tip Guinot, La Prairie etc, spune reprezentanta GIGI.

Produsele GIGI, spune aceasta, vizeaza clienti cu venituri medii spre mari, dar compania isi doreste acces la un segment de public cat mai larg.

Preturile practicate variaza intre 33 lei (9,2 euro) si 453 lei (126 de euro), fara TVA.

La nivel mondial, compania GIGI a fost infiintata in anul 1957 si are filiale in Statele Unite, Europa sau Japonia. andreea.groenendijk@zf.ro