Companii

Grecii de la Olympus aduc 55 mil. € într-o comună braşoveană

Grecii de la Olympus aduc 55 mil. € într-o comună braşoveană

Autor: Roxana Petrescu

01.07.2011, 00:08 1150

Grupul elen Olympus, o afacere de familie specializată înproducţia de lactate, a finalizat o investiţie de 55 mil. euro încomuna Halchiu, la 15 kilometri de Braşov.

Banii vin exclusiv din fondurile proprii ale companiei, aceastafiind cea mai mare investiţie în afara Greciei pe care o faceOlympus. Dincolo de iaurturi, lapte şi brânzeturi, grecii de laOlympus nu exclud demararea la Braşov şi a producţiei de sucurinaturale, a doua activitate de bază a grupului.

Olympus este prezent pe piaţa locală din 1999, având o unitatede procesare a laptelui la Baraolt, în Covasna. Lapte procesat aiciera transportat în Grecia şi ulterior adus în România sub formă deproduse lactate. Odată cu deschiderea unităţii de la Braşov,fabrica din Covasna s-a închis, toţi angajaţii fiind transferaţi înnoul punct de lucru.

"Suntem convinşi de potenţialul acestei ţări şi de calitateaînaltă a materiei prime. O fabrică veche nu se poate transformaniciodată într-una nouă, şi de aceea nu am luat decizia de a neextinde pe vechea structură din Baraolt", explică DimitriosSarantis, preşedintele Olympus.