Companii

IKEA a cumpărat de la Andrei Siminel terenul pentru al doilea magazin

Autor: Ioana David

16.06.2015, 00:07 7252

IKEA, cel mai mare retailer local de mobilă şi decoraţiuni, a cumpărat un teren de aproape 14 hectare pe bulevardul Theodor Pallady din Capitală pentru a ridica al doilea magazin al reţelei, după cel din zona comercială Băneasa.

Tranzacţia se ridică la circa 15-20 mil. euro, potrivit estimărilor ZF, iar anterior terenul a fost în proprietatea fondului de investiţii Broad­hurst Investments, administrat de compania New Century Hold­ings (NCH). Andrei Si­minel, preşedintele Broad­hurst, nu a putut fi contactat până la închiderea ediţiei.

„Am urmărit un număr de parametri pe care trebuie să îi îndeplinim şi printre care se numără densitatea popu­laţiei, nivelul mediu al veniturilor, influenţele culturale, distribu­ţia pe categorii de vârstă şi nivelul educaţiei“, au spus reprezentanţii IKEA.

Zona s-a conturat în ultimii ani ca un adevărat pol de retail, datorită venirii în principal a retailerilor străini Auchan, Metro, Decathlon sau Jumbo, iar de anul acesta şi a Dede­man. Intenţia IKEA de a cumpăra teren în această zonă este mai veche. După ce au renunţat la idee, interesul suedezilor a revenit anul trecut.

Echipele de avocaţi care au consiliat părţile în această tranzacţie au fost Ţuca Zbârcea & Asociaţii (de partea vân­zătorului) şi Reff & Asociaţii (pentru cumpărător).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO