Companii

IKEA vine cu 17 mil. euro. Urmeaza un nou magazin?

01.04.2010, 23:11 24

Actionarii IKEA Balkan, compania care controleaza magazinul IKEAdin zona comerciala Baneasa, au aprobat o majorare de capital de 70mil. lei (aproximativ 17 milioane de euro), potrivit informatiilorcare au aparut in Monitorul Oficial.
Aceasta este prima miscare pe care IKEA o face pe piata locala,dupa ce in martie a intrat direct prin achizitionarea magazinuluidin Baneasa de la omul de afaceri Puiu Popoviciu. Atunci, IKEABalkan a achizitionat firma Moaro Trading, care detinea francizaIKEA pe piata locala intr-o tranzactie estimata de ZF la peste 30mil. euro.
Contactat de Ziarul Financiar, Cornel Oprisan, retail manager alIKEA Romania, nu a oferit informatii pe marginea acesteioperatiuni, nici nu a dorit sa precizeze daca suma reprezinta oparte a tranzactiei sau se refera la o investitie pe care IKEA oface intr-un nou magazin.
In urma acestei operatiuni, capitalul social al IKEA Balkan este de70,01 mil. lei.
Compania a anuntat inca de la deschiderea primului magazin caexista planuri pentru o noua unitate si ca sunt analizate oraselemari, dar pana acum IKEA nu a facut publica localizarea urmatoareiunitati.
Cu un singur magazin, IKEA este cel mai mare retailer local demobila, cu afaceri de 349,24 mil. lei (83,2 mil. euro) in 2009, inscadere cu 9% fata de 2008. Scaderea este prima de acest fel de laintrarea retailerului in Romania. IKEA a intrat pe profit inca dinprimul an.