Companii

Ce înseamnă producţia în lohn şi dependenţa de un singur client? Afacerile producătorului de aspiratoare Electroargeş au scăzut cu aproape 90% în doi ani după ce compania a pierdut contractul cu nemţii de la Karcher

Ce înseamnă producţia în lohn şi dependenţa de un...

Autor: Cristina Roşca

06.03.2024, 00:06 879

  În 2023, grupul din judeţul Argeş a avut rezultate de doar 39 mil. lei, faţă de 303 mil. lei în 2021, cel mai bun an pentru companie.

Producătorul de aspi­ra­toare Electroargeş, din judeţul Argeş, şi-a redus afa­cerile la jumătate anul trecut, un an marcat de un com­por­tament de consum prudent în piaţa de electrocasnice. Mai mult, declinul este de aproape 90% faţă de 2021, cel mai bun moment pentru companie.

Scăderea puternică a cifrei de afaceri din 2022 şi 2023 a venit pe fondul faptului că Electroargeş a pierdut con­tractul cu nemţii de la Karcher. Mai exact, firma autohtonă realiza aspiratoare în sistem   lohn pentru grupul german, care în ultimul deceniu a pariat pe producţia proprie, dez­vol­tând două fabrici în România. Acest contract con­tribuia, la momentul rezilierii, cu 85% la cifra de afaceri a grupului local.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO