Companii

Insolvenţa Mic.ro: Dinu Patriciu renunţă la cel mai mare pariu românesc pe comerţul alimentar

Patriciu a cerut în instanţă insolvenţa Mic.ro. Nume celebre printre creditori, de la Ţiriac la Vel Pitar. Vedeţi aici companiile care au cerut insolvenţa reţelei de magazine

Autor: Liviu Iancu

15.02.2012, 09:18 3869

Compania Mic.ro Retail, controlată de omul de afaceri Dinu Patriciu, a cerut insolvenţa Mic.ro, reţeaua de magazine deschisă în anul 2010 de omul de afaceri, într-un dosar depus marţi la Tribunalul Bucureşti.

Termenul de judecată a fost stabilit pentru joi.

Reţeaua Mic.ro a fost cel mai mare pariu românesc din comerţul alimentar, cu o ţintă de afaceri anuală de 1 miliard de euro. Reţeaua lansată de omul de afaceri estima pentru anul trecut o cifră de afaceri de 225 de milioane de euro. Pentru 2012, Dinu Patriciu voia o cifră de afaceri de 880 de milioane de euro, iar pentru anul 2013 o cifră de afaceri de 1,5 miliarde de euro. Compania nu a furnizat situaţiile financiare aferente anului trecut.


Printre firmele care au cerut în acest an insolvenţa Mic.ro se numără compania de taximetre Meridian, Touring Europabus - aparţinând lui Dragoş Anastasiu, Vel Pitar şi grupul Ţiriac Auto.

Citiţi aici de ce a cerut Ţiriac insolvenţa afacerii lui Patriciu

Ford şi Fiat, pe lista creditorilor lui Patriciu