Companii

Marketingul in aval dubleaza afacerile cu anvelopele Heuver

31.10.2005, 16:30 71

Importatorul de anvelope Heuver Tyrecenter, filiala locala a companiei olandeze Heuven Baden, mizeaza in acest an pe dublarea afacerilor dupa ce si-a reorientat strategia de marketing catre sustinerea programelor de marketing ale colaboratorilor si clientilor.

"Ne asteptam ca aceasta campanie sa ne majoreze afacerile din acest an cu 130% datorita suportului de marketing si prin campaniile promotionale pe care le derulam", spune Roxana Havrici, director comercial la Heuver.

Cea mai mare pondere in cifra de afaceri a companiei o detine vanzarea de anvelope en-gros, respectiv 60%, diferenta fiind reprezentata de vanzarile de retail si de operatiunile desfasurate in service-ul de anvelope. Firmele de transport si dealerii de anvelope sunt cei mai importanti clienti ai companiei.

In primele noua luni ale acestui an compania a inregistrat o cifra de afaceri de 5,45 milioane de lei (1,5 milioane de euro) si un profit de 453.000 de lei (125.000 de euro), dupa ce in tot anul 2004 a derulat afaceri de 3,45 milioane de lei (852.000 de euro) si un profit de 145.000 de lei (36.000 de euro).

Pentru 2005, conducerea Heuver estimeaza o cifra de afaceri de opt milioane de lei (2,2 milioane de euro).

"Exista o tendinta clara de dezvoltare a pietei de profil din Romania, care devine tot mai puternica de la an la an. De asemenea, in ultimii doi ani s-a putut remarca o crestere a investitiilor in dezvoltarea imaginii de firma, incepand de la investitii in publicitate si pana la modul de prezentare al firmelor pe piata", afirma Havrici.

In 2006, compania intentioneaza sa deschida noi filiale in alte trei orase din tara.

Tot atunci Heuver preconizeaza o crestere de cel putin o patrime a cifrei de afaceri pana la 2,8 milioane de euro.

Heuver Tyrecenter a fost infiintata in 1999 la Cluj-Napoca, avand ca obiect de activitate importul si vanzarea in regim en-gros de anvelope pentru turisme, camioane, anvelope agricole si industriale.

Firma este unic importator in Romania pentru cauciucurile Flamingo, brand-ul propriu al companiei olandeze Heuver Banden.

Alaturi de acest brand, firma clujeana comercializeaza anvelope produse de Michelin, Bridgestone, Continental sau Pirelli.

La inceputul acestui an firma a finalizat o investitie de 1,2 milioane de euro concretizata intr-un nou sediu, unde sunt localizate si depozitul, si service-ul pentru anvelope. marius.anton@zf.ro